Fitvit.cz » Proteiny

Scitec 100% whey protein professional

Pro růst svalů a jejich udržení jsou bílkoviny nezbytné. Z toho důvodu musíme přijímat dostatek proteinů. Ty dostaneme do těla prostřednictvím dobře vyvážené stravy nebo si pomůžeme doplňkem stravy, který obsahuje vysoký podíl proteinů. Jednou z možností je 100 % whey protein professional od výrobce Scitec Nutrition... více »

Diskuse k článku (0)


Recenze Weider Deluxe Whey Coffee

Syrovátkový protein určený pro doplnění bílkovin od společnosti Weider. Připravuje se z něj buď teplý nebo i studený nápoj. Má kávovou příchuť a tak je vhodný zejména pro sportovce, kteří mají v oblibě kávu. Kdo má zájem budovat svou postavu, může spojit pití kávy a k tomu dodat do svého těla i přes 20 g kvalitních proteinů v jedné dávce. Pro někoho může být výhoda přítomnost kofeinu. Naopak pro další sportovce nemusí být protein s kofeinem vhodný... více »

Diskuse k článku (0)


Recenze MyProtein Impact Whey protein

Syrovátkové proteiny patří mezi nejkvalitnější. Když potřebujeme dokončit několikaměsíční trénink zaměřený na spalování tuku a udržení svalů, pak koupí vhodného proteinu dostaneme do těla čisté proteiny bez tuku a cukrů. Jejich nabídka je tak široká, že bývá problém si vybrat... více »

Diskuse k článku (0)


Výhody proteinů

Proteinové přípravky již několik desetiletí používají sportovci k budování svalové hmoty. Uplatnění najdou také při udržení stávající hmoty. A protože ochrana svalů před odbouráním je klíčová při hubnutí, neměly by proteiny ve stravě chybět ani při požadavku na snížení hmotnosti, zvláště jestliže je naším cílem odbourat převážně nadbytečný tuk... více »

Diskuse k článku (0)


Leucin - důležitá aminokyselina

Jestliže usilujeme o získání svalové hmoty, musí být ve stravě zastoupeny potřebné živiny. Mezi ty základní patří proteiny. Ty obsahují aminokyseliny. Některé z nich jsou esenciální, které si tělo neumí samo vytvořit. Patří mezi ně i leucin. Dalo by se říci, že leucin můžeme zařadit mezi nejdůležitější aminokyseliny. Vědecké studie pak potvrzují, že jeho přítomnost zvyšuje výkonnost, regeneraci a má další vlastnosti, které mohou pomoci zlepšit sportovní výkonnost všech sportovců... více »

Diskuse k článku (0)


Arginin - aminokyselina nejen pro sport

Mezi zajímavé aminokyseliny můžeme zařadit Arginin. Sportovci ji využívají pro její údajné schopnosti zlepšovat výkon, a to hned v několika směrech. Měla by působit na zvyšování produkce přirozeného růstového hormonu, přeměňuje se na oxid dusnatý (NO), je prekurzorem kreatinu, společně s dalšími látkami prý dokáže ovlivnit sportovní výkon. Všechny tyto výhody se zdají tak významné, že ačkoliv, na rozdíl od růstu, v dospělosti arginin není potřeba, přehlížet by ji bylo, co se týká sportu, chybou. Krom toho se v poslední době arginin prezentuje také jako přípravek na potenci. Svou schopností roztahovat cévy může totiž tyto funkce podpořit. Pokud však zvýšíme svou trénovanost, uděláme v tomto směru daleko více, než když bereme jakýkoliv přípravek a pasivně čekáme na zlepšení...více »

Diskuse k článku (0)


S čím je výhodnější míchat protein

Když už jsme se rozhodli vyzkoušet protein, měli bychom vědět, kdy ho brát a jak ho namíchat. Proteinový přípravek si kupujeme na doplnění těch nejkvalitnějších bílkovin. Jeho předností je rychlá stravitelnost a absence tuků a sacharidů, které v běžné stravě bílkoviny doprovázejí... více »

Diskuse k článku (1)


Hydrolyzát kolagenu

Sportovci proteiny obvykle dodávají do těla, aby zajistili růst nové svalové hmoty a tím zlepšili své výkony. Existuje ale druh proteinu, který nám pomůže i v jiném, ale zato důležitém směru. Kdo již někdy pocítil bolest v kloubu, jistě nezapomíná ani na doplňování látek pro jejich regeneraci. Mezi takové látky patří i hydrolyzát kolagenu, protein pomáhající vyživovat klouby... více »

Diskuse k článku (0)


Výběr proteinu

Koupit si ten správný protein nemusí být vůbec jednoduché. Zvolit si můžeme produkt s proteiny z různých zdrojů. Nejčastěji to bude syrovátka. Ta je součástí mléka. Není to tak dlouho, co se syrovátka vyhazovala, protože pro ni nebylo uplatnění. V lepším případě byla využita jako krmivo pro zvířata. Dnes je tato surovina, vznikající oddělením od kaseinu z mléka, využívána firmami na výrobu jednoho z nejhodnotnějších proteinů s vysokou biologickou hodnotou, vstřebatelností a účinností při potréninkové regeneraci a nastartování proteosyntézy... více »

Diskuse k článku (0)


Glutamin

Jedná se o aminokyselinu, která se podílí na imunitě, regeneraci a svalovém růstu. Má tedy všechny předpoklady, aby byla součástí stravy. Velmi populární je jako doplněk stravy. Při jeho používání by se však měly dodržovat pravidla. Ačkoliv se v určitých částech tréninkového cyklu může zdát příjem glutaminu opodstatněný, je nutné vědět, že předávkování této aminokyseliny může způsobit poškození jater... více »

Diskuse k článku (2)


Proteinové okno aneb potréninkové jídlo

Po tréninku nastává ideální doba považovaná za nejdůležitější z hlediska příjmu energie, následné regenerace, nastartování proteosyntézy, obnovy svalového glykogenu a okamžiku, kdy lze doplnit sacharidy bez obav z nabírání podkožního tuku... více »

Diskuse k článku (3)


Vaječný protein

Bílkoviny z vajec patří mezi nejhodnotnější z hlediska jejich využití při budování nové svalové hmoty. Mají optimální poměr aminokyselin potřebných pro syntézu lidské bílkoviny... více »

Diskuse k článku (1)


BCAA – větvené aminokyseliny

Větvené aminokyseliny, známé spíše pod názvem BCAA (branched chain amino acids), jsou tři esenciální aminokyseliny valin, leucin a isoleucin. Význam mají nejen ve sportu, ale současně jsou důležité pro ochranu stávající svalové hmoty. Nezanedbatelný účinky mají také na zdraví organismu... více »

Diskuse k článku (0)


Aminokyseliny - základ pro svalstvo

Provozujeme-li fitness aktivity či nikoliv, musíme dbát na neustálý přísun aminokyselin, což je základní předpoklad pro výstavbu svalové hmoty, ale i pro její udržení. Pokud nemáme přímo produkt jenž je obsahuje, přijímáme většinou obyčejné bílkoviny, např. z masa či mléka. V žaludku a střevech poté dochází ke štěpení proteinů pomocí enzymů na peptidy a následně na jednotlivé aminokyseliny, jenž jsou následně využitelné pro potřeby organismu. Pomocí krevního řečiště jsou využívány pro syntézu bílkovin... více »

Diskuse k článku (0)


Sójový protein

Protein ze sóji hojně využívali především vegetariáni, kteří odmítali přísun bílkovin ze živočišných zdrojů. Sójová bílkovina však má pozitivní účinky i pro konzumenty živočišných bílkovin, a to nejen vysokým podílem bílkovin bez tuku a cholesterolu, ale i působením látek na imunitu, regeneraci a prevenci před civilizačními onemocněními... více »

Diskuse k článku (2)


1 2

Suplementy

Cvičení a trénink

Strava

Copyright © 2009 - 2017 Fitvit.cz - Podmínky užívání - Kontakt