Fitvit.cz » Strava » Tvaroh jako zdroj bílkovin
Kdysi dávno v době, kdy slova proteinový doplněk stravy znal snad jen Arnold Schwarzenegger v Kalifornii, byl tvaroh hlavní složkou diet a sloužil jako bohatý a hlavně levný zdroj bílkovin bez tuku.
Dnes už není potřeba se cpát dvěma baleními tvarohu denně, ale neuškodí tuto potravinu občas do jídelníčku zařadit. Kromě toho, že je i nadále levnou bílkovinou a v případě odtučněné verze i nízkokalorickou potravinou, může pomoci při budování svalů, ale i ochraně stávající svalové hmoty při redukčních dietách. Může za to bílkovina zvaná kasein, která je hlavní složkou mléčných bílkovin.
Nevýhodou tvarohu je jeho špatná stravitelnost. Může způsobit zažívací problémy. Není vhodné jíst tvaroh před tréninkem. Pro pomalé uvolňování kaseinových bílkovin ho můžeme konzumovat k večeři v přiměřeném množství. Ve 100 g tvarohu naleznete od 14 do 20 g bílkovin (dle produktu sledujte etikety). Nechybí v něm ani tolik potřebný vápník. Volíme především nízkotučné produkty.
Pokud chcete ochránit svaly před jejich odbouráváním během nočního spánku, je vhodnější zakoupit si speciální produkt s micelárním kaseinem a tvaroh využít jako běžné jídlo ke svačině nebo večeři. Pozor na plíseň. Pokud se na tvarohu objeví, nemilosrdně ho celý vyhoďte.
Diskuse k článku (3)
» Banány
» Cvičení a posilování - jak začít
» HIIT pro lepší spalování tuku
» Co dělat po dietě, abychom opět nepřibrali?
» Nadbytečný příjem jednoduchých cukrů způsobuje nadváhu
» Sacharidové vlny - cesta k efektivnějšímu hubnutí
» Proč vypadá zhubnutí s posilováním lépe
» Vyplatí se budovat hodně svalové hmoty?
» Jak namáhavé je získat svaly
» Jak dobře napumpovat nohy s nízkou váhou
» Rozšiřuje obvod břicha cvičení se zátěží?
Copyright © 2009 - 2021 Fitvit.cz - Podmínky užívání - Kontakt