Diskuse: Špenát

Odpovědět

spenat

25. 9. 2015 15:04:45

Jen pro uplnost. Muzu se zde docist dulezite info, ze špenát je take zdrojem šťavelanů, které mají vliv na využití vápníku. Vápník se poté uvolňuje ze zubu a hůře se využívá i pro potřeby organismu. Tudiz je pro nas organismus velmi nebezpecny. Ale uz se v clanku bohuzel neuvadi, ze v tomto pripade mame na mysli vareny spenat! kyselina šťavelová se vařením potravin stane anorganickou - nebezpecnou. kyselina šťavelová je v syrové zelenině a jejich šťávách organická, a jako taková je nejen užitečná, ale životně důleitá pro fyziologické funkce těla!

Napsal:veronika

re

25. 9. 2015 21:47:58

Tady se píše něco jiného. Kyselina šťavelová je dle wikipedie jedovatá. Myslím, že nejvhodnější je prostě dát si špenát jednou za čas a je po problému. Stejně to přesně nikdo neví a stoprocentní odpovědi dnes ani nikdo nedává. Za dvacet let se bude tvrdit určitě něco jiného.

Napsal:noname

Suplementy

Cvičení a trénink

Strava

Copyright © 2009 - 2019 Fitvit.cz - Podmínky užívání - Kontakt